in

A ju kujtohet Nëna me vajzën ne gji para 20 viteve? Ja si duket vajza sot dhe ja çfarë ka ndodhur me Nënën (FOTO)

Fotografia e nënës nga Kosova, me foshnjen në duar, e shkrepur në vitin 1999 zuri vend në mediat më të mëdha botërore. Nëna me vajzën “e vd ekur” u shndërruan në simbol të luf tës dhe sakrificës. Ivajë, Kaçanik, 3 shtator 1998. Lu fta në Kosovë kishte marrë përmasa të jashtëzakonshme.

Një pjesë e madhe e burrave ishte bashkuar me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, duke lënë bashkëshortet e tyre me të moshuarit dhe fëmijët. Ndër to ishte dhe Sherife Luta, 22 vjeç, shtatzënë, pak para lindjes.

“Kisha lindje shumë të vështirë. Shëndeti i lig nuk ishte e vetmja gjë që më shqetësonte. Edhe pse mjekët më kishin thënë të shkoja për të lindur në Prishtinë, ata (ushtarët serbë) nuk ma lejuan.”tregon Sherifja, me poshte video shikojeni duke shtypur $htipe relameen dhe shiko videon me poshte.

What do you think?

25 points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Mi marr 600 euro rrogë edhe me ik prej Kosovës, veç te ju kum pa s’po e di çka po lypni ma shumë, a mos po lypni edhe “

Pse Kryemadhi nuk mund ta përdorë tezën ‘antiestablishment’